Imschoot: "Niemand denkt aan nieuw verlies"

LIER -

Met enige vertraging begon vorig weekend de competitie voor Kristof Imschoot. Wekenlang bleef de van Beveren overgekomen middenvelder aan de kant, maar zaterdag was het ietwat onverwacht D-day voor de Waaslander. Meteen zette de belofteninternational een sterke prestatie neer, die hij maar wat graag wil herhalen op het Kiel.

Kurt Guldentops

BR>

Niet de gedachte van een tweede opeenvolgend verlies spookt door de Lierse-hoofden, wel de wetenschap dat er op het Kiel wat geoogst kan worden. Lierse speelt dit seizoen veel minder met zogenaamde vedetten, maar lijkt in het hoofd stukken frisser te zitten.

Het goed gevoel binnen jullie groep blijft opmerkelijk groot. Ook jijzelf hunkert al een poosje naar een terugkeer op het hoogste vlak?

Kristof Imschoot:

Dat kan je wel stellen. Een vervelende blessure hield me langer dan me lief was van de velden. De drang om te spelen groeit dan na enkele weken, ook al omdat je je nieuwe werkgever niet meteen wil teleurstellen. Er terug bijlopen in Genk gaf me een fantastisch gevoel. Ook al ging mijn terugkeer dan gepaard met een eerste nederlaag.

De honger naar meer lijkt ook groot in de groep. Lierse kocht hoofdzakelijk jonge, beloftevolle krachten die samen met hun trainer naar een win-win situatie zoeken.

(lacht)

Daar is iets van. Als wij betere spelers worden, dan wordt Van Acker straks ook een betere trainer. Lierse nam de afgelopen maanden misschien moeilijke, maar zeker juiste beslissingen. Er staat een groep die uitgebalanceerd is en waarmee de Pallieters opnieuw een basis voor jaren kunnen leggen. Daar geloof ik rotsvast in. Er zullen er op termijn nog velen opkijken van dit Lierse.

Was je overstap naar de Pallieters eerder een vlucht uit Beveren, dan wel een bewuste stap hogerop?

Als je de situatie in Beveren bekijkt is de stap naar Lierse logisch. Op het Lisp hoef je alleen aan je job te denken. In het Waasland is de hamvraag of je uitbetaald zal worden of niet. Ik ben gewoon vrij ambitieus en zag in Lierse het perfecte tussenstation. Ik kon ook richting Standard trekken, maar dat was misschien iets te hoog gegrepen. Ik wou absoluut vermijden om één van de 35 jongens uit de C-kern van de Rouches te worden.

Zaterdag wacht jullie een lastige uitmatch bij Germinal Beerschot. Zou een tweede opeenvolgende nederlaag het enthousiasme in de jonge, onervaren groep kunnen temperen?

Dat denk ik niet. Veel meer dan ons te fixeren op een mogelijk tweede opeenvolgend verlies, moeten we straks op het veld stappen met de gedachte dat puntengewin in Genk binnen handbereik lag. Bovendien is Germinal Beerschot een team dat toelaat te voetballen en dat moet ons toch wel liggen. Al kan je er niet omheen dat ons een zware uitmatch wacht tegen een typische thuisploeg.