Klak (Antwerp): "We panikeren niet"

Print
DEURNE - Na een loodzwaar programma en een flinke dosis blessureleed moet Antwerp na zes wedstrijden tevreden zijn met vier puntjes. Met de verplaatsing naar Lommel wordt zaterdag een reeks wedstrijden ingezet die voor de nodige puntenoogst zouden moeten zorgen. "Excuses zijn er vanaf nu niet meer", vindt Aleksander Klak.
BR>
De opdoffer tegen AA Gent zinderde deze week nog enkele dagen na op de Bosuil. Maar in plaats van in een hoekje te zitten huilen als een klein kind dat zijn speelgoedje kwijtspeelde, wezen de neuzen al snel in de richting van de belangrijke opdracht van zaterdag.
Aleksander Klak: De trainer heeft ons meteen na de wedstrijd tegen AA Gent gevraagd om onze hoofden zo snel mogelijk te zuiveren en wat er gebeurde van ons af te zetten. Positief was dat we er tegen de leider in geslaagd zijn een 2-0 voorsprong te verwerven. Blijft de vraag hoe het komt dat de ploeg nadien opeens in elkaar stortte. Maar beter dan onze energie te steken in iets waaraan we toch niks meer kunnen veranderen, konden we beter onze aandacht richten op de volgende wedstrijd.

Is er sprake van ongerustheid?
Klak: Helemaal niet. Er is totaal geen paniek in de kleedkamer. Het is spijtig dat we weinig punten hebben gehaald de voorbije wedstrijden, maar eigenlijk verwachtte niemand dat van ons. Als je het klassement bekijkt, stel je vast dat we tegen al de sterke ploegen gespeeld hebben en nog tegen geen enkel team uit de onderste helft van de tabel. Ik ben ervan overtuigd dat we punten gaan pakken op het moment dat we die ploegen zullen bekampen.

De match op Lommel is in dat verband heel belangrijk. De Limburgers behoren tot de zogenaamde haalbare tegenstanders voor Antwerp.
Klak: Het is juist dat de wedstrijd in Lommel van extreem belang is. Maar het is zeker nog geen zespuntenmatch. Als we gelijkspelen is dat voor ons ook een goed resultaat. Alleen een nederlaag moeten we absoluut vermijden. De onderlinge verschillen in het klassement zijn nog te klein om van een beslissende kloof te kunnen spreken. Bij geen enkele ploeg wordt zo vroeg op het seizoen al over degradatie gesproken. We mogen ons niet onnodig ongerust maken.

Is de huidige situatie van Antwerp te vergelijken met de 3 op 21 van vorig seizoen?
Klak: Qua puntenaantal misschien wel, maar ik vind dat we vorig jaar nog slechter zijn gestart. Toen waren er zes nederlagen op zeven matchen en ook toen werd er niet gepanikeerd. Nu hebben we een punt meer en speelden we tegen zwaardere ploegen. Daarnaast kennen we enorm veel pech met blessures. Dat is eigenlijk ons grootste probleem op dit moment. We hebben nog maar een vrij beperkte fitte kern. Belangrijke spelers als Verbeeck, Sergeant en Mussa kunnen wij moeilijk vervangen.

Speelt ook de onervarenheid een rol?
Klak: Het is een politiek van de club om jonge spelers binnen te halen die nog ruimte hebben om zich te verbeteren. Je weet dat jonge spelers die pas in eerste klasse komen nog veel moeten leren. Die jongens hebben tijd nodig om zich aan te passen en professioneel te gaan denken. Zij moeten dat zo snel mogelijk doen anders kost het ons te veel punten. Een positief voorbeeld is iemand als Mussa. Hij probeert vuur in de ploeg te brengen. Zijn voorbeeld verdient navolging.
Nu in het nieuws