Manu Ferrera eist 8 miljoen frank van Charleroi

Print
CHARLEROI - Manu Ferrera (42), voormalig coach van Sporting Charleroi, verscheen maandag voor de derde kamer van de arbeidsrechtbank van Charleroi. Hij eist van de Carolo's een schadevergoeding van meer dan 8 miljoen frank (200.000 euro) voor onrechtvaardig ontslag. Hij beschuldigt de club van een complot tegen hem.
BR>
Manu Ferrera werkte 8,5 maanden voor Charleroi als trainer van de eerste ploeg van 15 maart 2000 tot en met 29 november. Hij tekende een contract met de club voor een duur van 39 maanden, maar werd op straat gezet wegens extra-sportieve redenen.

De advocaten van Ferrera, meesters Filip Goemans en Francis Hertsens, legden uit, dat hun cliënt bij Sporting aankwam op een moment dat de club in forse moeilijkheden zat. Goemans: "Een van de doelstellingen was het behoud in eerste klasse, waarin hij slaagde. Daarna zette hij de club sportief weer op het juiste spoor." De advocaat voegde eraan toe, dat "Manu Ferrera tijdens zijn verblijf bij Charleroi andere contracten heeft geweigerd, meerbepaald bij een Israëlische club, omdat de coach carrière wilde maken bij Charleroi."
"Mijn cliënt zou aan de deur zijn gezet, omdat hij niet geschikt was voor de job. Dat ontslag is onrechtvaardig", verklaarde Goemans. "Dit ontslag is onjuist en moet zwaar gesanctioneerd worden", vond ook Hertsens. De advocaat van de club, Dominique Piret, ziet het anders: "Manu Ferrera werd door Sporting Charleroi ontslagen, omdat hij niet discreet genoeg was in zijn uitlatingen over de club."

De club stelde aan Manu Ferrera een job voor als raadgever-scout, maar die weigerde. Op 12 december 2000 verbraken de Karolingers het contract van hun ex-coach en betaalden een schadevergoeding van 4.078.000 frank (101.000 euro). Ferrera wil echter het dubbele.

Enzo Scifo, speler-aandeelhouder-beheerder van de club, nam de trainerspost over, nadat hij wegens medische redenen moest stoppen met voetballen. Manu Ferrera van zijn kant werd in april 2001 door Aalst binnengehaald.
De uitspraak volgt op 15 oktober.
MEEST RECENT