WB ski: Bourgeat met dubbelslag in de schijnwerpers

Print
SHIGAKOGEN - Pierrick Bourgeat heeft zich dit weekeinde nadrukkelijk in de schijnwerpers geplaatst. De Fransman won zowel zaterdag als zondag de slalom bij wereldbekerwedstrijden in het Japanse Shigakogen. De dubbelslag volgt na een seizoen waarin Bourgeat vooral een gevecht tegen blessureleed voerde.
Tweemaal profiteerde Bourgeat in Japan van de stijgende temperatuur tijdens de races. Op zaterdag sloeg hij toe in de tweede manche, na in het eerste deel slechts een negende positie te hebben ingenomen. De Oostenrijker Raich werd het belangrijkste slachtoffer van de zon die de piste verzachtte en viel terug van de eerste naar de derde stek.

Zondag leek het weer op Bourgeat geen invloed te hebben. Met 50.41 liet hij bij de eerste manche de snelste tijd noteren. Met 57.59 in het tweede part was hij weliswaar niet de snelste, maar bleek de marge met de concurrentie groot genoeg voor de hoogste plaats op het podium. Oostenrijker Schilchegger werd tweede, de Sloveen Kosir eiste de derde plaats op.

Bourgeat lijkt na de dubbele winst weer helemaal terug in het circuit. De zoete smaak van de overwinning proefde hij voor het laatst twee jaar geleden, toen hij in Park City de snelste was bij de slalom. Daarna brak een tijd van blessures aan en skiede Bourgeat in de schaduw van de toppers. "Ik heb er lang aan getwijfeld of het me zou lukken terug te komen, maar een zomer van hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Dit is te gek voor woorden. Met de eerste overwinning was ik al blij, maar 2 zeges in 2 dagen, dat is waanzinnig", verwoordde de Fransman zijn blijdschap.

.

Nu in het nieuws