Peter Schmeichel niet langer Deens international

KOPENHAGEN -

Peter Schmeichel, de meest succesrijke Deense keeper ooit en één van de beste doelmannen ter wereld, wil niet langer spelen voor de nationale ploeg van Denemarken. De beslissing van de 37-jarige Schmeichel werd dinsdag in Kopenhagen door de Deense bondscoach Morten Olsen bekendgemaakt.

BELGA

Olsen maakte in de Deense hoofdstad de namen bekend van de spelers die op woensdag 28 februari zullen aantreden in de oefeninterland tegen Ierland. Hij las er ook het communiqué voor waarin Schmeichel zijn beslissing bekendmaakt.

De kapitein van de nationale ploeg, die in 1999 van Manchester United naar Sporting Lissabon verhuisde, neemt naar eigen zeggen met spijt in het hart afscheid van de nationale elf. Hij sukkelt al een aantal maanden met blessures allerhande en wil zich in de toekomst volledig concentreren op zijn Portugese club, waar o.a. ook Mbo Mpenza en Robert Spehar spelen.

De doelman maakte zijn debuut als Deens international in 1987 tegen Griekenland. Hij speelde in totaal 128 interlands. Het hoogtepunt in zijn carrière als speler van de nationale ploeg was de Europese titel in 1992 in Zweden. Denemarken versloeg toen in de finale in Göteborg Duitsland met 2-0.

De 24-jarige Thomas Sörensen, die uitkomt voor het Engelse Sunderland, volgt Schmeichel op.