VLD Gent hekelt toegift burgemeester aan anti-globalisten

De VLD-Gent reageert verwonderd op de toegift van burgemeester Frank Beke aan het overlegcomité '19 oktober'. Na de vergadering van 7 september mag toch actie gevoerd worden aan het Sint-Pietersstation en wordt een afwijking toegestaan op het eerder uitgestippelde parcours van de anti-globalistische betoging.

BELGA

"Het brengt de betoging tot vlak in het stadscentrum. Daardoor worden de politiemiddelen veel sterker verspreid en het brengt onnodige risico's met zich mee", zegt voorzitter VLD-Gent Mick Damman.

"Het parcours dat tijdens de commissie van Algemene Zaken op 4 september werd voorgesteld, lijkt ons perfect geschikt om de manifestanten toe te laten hun eisen opvallend en publiek kenbaar te maken", vindt Daman. "De VLD-Gent betreurt de plotse wending en vraagt de burgemeester in dit dossier eerst en vooral oog te hebben voor de veiligheid van de Gentenaars en dus niet toe te geven aan de grillen van bepaalde beroepsbetogers".

De VLD dringt er bij Beke op aan om het oorspronkelijke parcours en de bijhorende veiligheidsmaatregelen zoals overeengekomen met de politie en de vakbonden te respecteren, zegt Daman.

Nu in het nieuws