Antwerps college verbroedert met stadsbestuur Praag

Print
In het kader van een economische missie naar Praag, die tussen 18 en 21 oktober gepland is door de Kamer van Koophandel en Nijverheid van Antwerpen, heeft het Praagse stadsbestuur een delegatie van het Antwerpse bestuur uitgenodigd. De bedoeling van de missie is samenwerkingsverbanden te bespreken. Het college van burgemeester en schepenen heeft hiervoor woensdag haar akkoord gegeven.
Op het programma voor de Antwerpse politici, die in oktober op 'Praagse missie' vertrekken, staat onder meer cultuur. "Praag en Antwerpen vertonen sterke gelijkenissen, bijvoorbeeld op het vlak van culturele erfenissen van art deco, art nouveau, Jugendstil en barok", aldus het stadsbestuur van Antwerpen. Een concreet gespreksthema zal de bescherming van cultureel erfgoed zijn. Ook de samenwerking op het gebied van plastische kunsten en podiumkunsten uitwisselen, staat op de agenda.

Voorts zal de organisatie van de stedelijke administratie in de gesprekken opgenomen worden, net zoals mobiliteit en verkeer, afvalbehandeling en Europese, internationale en publiek-private samenwerking. De aangehaalde thema's worden onder andere verduidelijkt door een bezoek aan de stedelijke verbrandingsovens en het verkeersgeleidingssysteem van Praag.

.

Nu in het nieuws