Woning voorbereiden op winter

Voorbij die - uiteindelijk toch nog hete - zomer. Er resten ons hopelijk nog enkele warme nazomerdagen en dan trekken we opnieuw de herfst- en winterperiode in. De lange avonden in de tuin moeten we inleveren, het huis wordt onze knusse schuilplaats op korte en koele winterdagen. Hoog tijd dus om ons interieur daarop voor te bereiden en een blik te werpen op de nieuwe herfst- en wintercollecties.

Sylvie Bauwens

BR>

Binnenkort duiken we weer met de hele familie de woonkamer in op zoek naar gezelligheid op druilerige herfst- en koele winterdagen. Tijd dus om het wat knus te maken. Nieuwe gordijnen en een eigentijds karpet kunnen al veel doen. Wat gordijnen betreft, lijkt taft met zijn majestueuze glans de trend van komend seizoen te worden. Aan kleuren geen gebrek, iedereen vindt wel een tint naar zijn zin, met of zonder motiefje erin verwerkt.

Heimwee naar de jaren zestig en zeventig? Leg dan gerust opnieuw een oranje karpet of kies voor een gordijnstofje met retro-elementen, want ze zijn weer in. Maar niet alleen de woonkamer, ook de slaap- en de badkamer verdienen alle aandacht. De slaapkamer profileert zich meer en meer als een echte leefruimte, waarin het bed en alles wat er mee samenhangt natuurlijk wel een centrale plaats blijft krijgen. Een gestoffeerd bed, met aangepast overtrek en volgens uw eigen smaak uitgebreid met een poefje, een voetenbank, een ladenkastje of zelfs een bruidskoffer, de mogelijkheden zijn eindeloos. En ook in de badkamer is verwennerij op zijn plaats. Gun uzelf een luxueuze kraan, een ingenieuze badkamerzuil of om het aangename aan het nuttige te koppelen een design wasmachine.

Kijk, geniet en als u nog een beetje geld overhebt na de vakantie, ga dan op shoppingtocht. En indien dat laatste niet het geval mocht zijn, kan u misschien nu al een briefje sturen naar de kerstman...