Lazio Roma speelt laatste troef uit

Wie kan Real Madrid afstoppen? Woensdagavond mag Lazio Roma het proberen in eigen huis en revanche nemen voor het late verlies één week terug in de Spaanse hoofdstad. Winst zou de

Koninklijke

mogelijk straks al van een zitje in de kwartfinales kunnen verzekeren.

Andere taal spreken ze in Rome, waar Lazio naar de laatste strohalm grijpt. Coach Dino Zoff gunde Hernan Crespo, Dino Baggio en Pavel Nedved zaterdag in Perugia alvast rust met het oog op de Europese clash tegen Real Madrid. Toch blijven verdediger Nesta en spelmaker Juan Veron geschorst langs de kant. Ondanks het feit dat Lazio de enige ploeg is die nog geen punt pakte in de tweede ronde, blijft Herman Crespo hoopvol. "Akkoord, we smijten onze laatste troeven op tafel, maar kansloos zijn we zeker niet. Dat bewijs leverden we tijdens de heenmatch in Madrid, waar we minstens een punt verdienden. Bovendien spelen we niet tegen robotten. Madrid moet toch één keer mistasten?"

Dat zal volgens Roberto Carlos woensdagavond dan toch niet zijn. De Braziliaan wil komaf maken met de Italianen. "Bij Lazio moeten ze niet geloven dat we als toeristen naar Italië afzakken. We komen met de intentie om te winnen en Lazio definitief terug te wijzen. Dan zijn we alvast van één kandidaat voor de eindzege verlost."

LAZIO:

Peruzzi, Negro, Mihajlovic, Couto, Pancaro of Favalli, Castroman, Simeone, Baronio, Nedved, Salas, Crespo

REAL MADRID:

Casillas, Salgado of Geremi, Hierro, Karanka, Roberto Carlos, Figo, Makelele, Helguera, Solari, Guti, Raul