Spartak Moskou belooft Bayern warm onthaal

Bayern München blijft torenhoog favoriet voor de groepszege en kan woensdagavond al een heuse stap in die richting zetten mits winst bij Spartak Moskou. Geen makkelijk karwei, want de Russen hielden de Duitse mastodont vorige week al 80 minuten in bedwang, tot Giovane Elber de ban brak. Moskou mag dezer dagen dan met een ochtendtemperatuur van -16 graden leven, Spartak-coach Oleg Romanzew belooft vuurwerk.

K.G.

"Ja, ik was vorige week enorm ontgoocheld", stak de coach van wal. "We speelden nog niet op 50 procent van onze mogelijkheden. Bayern zal ogen trekken. Zeker weten. We wonnen onze 4 thuismatchen in de Champions League en zijn zeker niet zinnens die reputatie straks te verknallen. Trouwens, we spelen hier met onze laatste kansen. Thuismatchen in de Champions League moeten nu eenmaal gewonnen worden."

Drie punten op Russische bodem zouden Bayern nochtans erg dicht bij de kwartfinales kunnen brengen. Trainer Ottmar Hitzfeld moet morgen Sforza (knie) en Jens Jeremies (schorsing) aan de kant laten.

Thierry Henry deed vorige week in Lyon de Londense hoop op een plaats in de kwartfinales herleven. De Arsenal-spits schilderde met de enige goal uit de partij 3 levensbelangrijke punten op de teller. Thuiswinst tegen de Fransen zou Arsenal een flink eind op weg helpen naar een plaats in de kwartfinales. De enige zorg voor coach Arsène Wenger is de paraatheid van boegbeeld Tony Adams, die de voorbije weken met rugklachten leefde.

Olympique Lyon, dat Eric Deflandre in zijn rangen telt, moet absoluut winnen om zijn Europese toekomst te verzekeren. "Vorige week viel er voor ons zeker iets te rapen tegen Arsenal, maar bleef de afwerking in gebreke", stelde de Belg vast. "Met iets meer geluk kunnen we wat oogsten op Highbury. Het is ook de enige uitweg om in de running te blijven voor de kwartfinales."