Voorbeschouwing Anderlecht - Leeds United

ANDERLECHT -

Het klinkt eentonig, maar Anderlecht speelt woensdag weer zijn match van de waarheid. De opdracht in de return tegen Leeds is simpel: winnen met 1-0 of met twee goals verschil. Anders is het Champions League-avontuur om half elf zo goed als voorbij en dat zou zonde zijn. De grootste optimisten hebben het al uitgerekend: zelfs met een nederlaag is Anderlecht mathematisch nog niet uitgeschakeld. Maar dan moet Real 0 op 9 halen en met meer dan 4-1 verliezen in het Astridpark. Utopisch, dus. Zelfs een gelijkspel helpt Anderlecht nauwelijks verder, want dan moet het over 2 weken bij Lazio Roma minstens iets gaan sprokkelen. Geen kat - het bestuur voorop - die eraan twijfelt dat Anderlecht ook dit klusje klaart. Wie Porto, PSV, Kiev, Manchester en Lazio thuis kan kloppen, maakt Leeds met de grond gelijk, is de redenering. Helaas, zo simpel zit voetbal niet in elkaar. En dat weet Aimé Anthuenis beter dan wie ook. De trainer haastte zich om het optimisme van zijn bestuur te temperen en te wijzen op de uitreputatie van Leeds. "0-1 bij 1860 München, 1-1 bij AC Milan, 0-2 bij Lazio: dat is niet niks", roept de Anderlecht-coach al dagen. "Ik verwacht een zeer moeilijke match."

Aftrap:

20u45 (live op Canvas)

Scheidsrechter:

Rune Pedersen (Noo)

ANDERLECHT:

Voor Olivier Doll (terug na blessure) komt de wedstrijd nog te vroeg. Filip De Wilde is geblesseerd. Voor het overige is iedereen fit. Jan Koller en Alin Stoica ondervonden geen hinder meer.

Kern:

Milojevic, Crasson, De Boeck, Ilic, Dheedene, Stoica, Vanderhaeghe, Baseggio, Goor, Koller, Radzinski (Carlier, Aruna, Hasi, Pirard, Van Diemen, Youla, Junior, Traoré).

LEEDS UNITED:

Lee Bowyer wordt vermoedelijk vervangen door Eidin Bakke. Harry Kewell start vermoedelijk op de bank.

Kern:

Martyn, Mills, Ferdinand, Radebe, Harte, Bakke, Batty, Dacourt, Matteo, Smith, Viduka (Robinson, Maybury, Wilcox, Burns, Kewel)