Nico Van Kerckhoven 3 tot 4 weken out met spierscheur

Schalke '04 ontving zaterdag een dubbele uppercut. Naast de nederlaag bij Werder Bremen, zagen de Königsblauen ook Nico Van Kerckhoven al na 19 minuten uitvallen met een spierscheur. De linkerflankspeler, die aan een ongemeen sterk seizoen bezig is in de Bundesliga, blijft zeker 3 tot 4 weken aan de kant.
Amper 19 minuten duurde de werknamiddag van Nico Van Kerckhoven in Bremen. Dan liep de linkerflankspeler een spierscheur op, die hem 3 tot 4 weken aan de kant zal houden. De thuismatch van de Rode Duivels tegen San Marino en de derby tegen Borussia Dortmund gaan alvast aan de gewezen Lierse-speler voorbij. "Ik wist zaterdag meteen dat het over was", zucht Van Kerckhoven. "Ik voelde iets scheuren aan de adductoren en kon gewoon niet meer verder. Een enorm zware slag, ja. Ik kende eindelijk een blessurevrij seizoen en begon op een hoog toerental te draaien in de Bundesliga. Nu wordt het straks opnieuw revalideren en vanaf nul herbeginnen. Om moedeloos van te worden. Ik hoopte eindelijk van al die blessures verlost te zijn en dan word ik door vers ongeluk getroffen."

Maandagnamiddag moet Van Kerckhoven op onderzoek om de juiste ernst van zijn blessure te bepalen. Al staat het nu al vast dat de Lintenaar enkele weken langs de kant geparkeerd staat. "Veel goeds verwacht ik er niet van. De dokters schreven me zaterdag al een rustperiode van 3 tot 4 weken voor. Geen Rode Duivels, geen derby tegen Dortmund. Dat doet pijn, ja. Ook al omdat alles rozengeur en maneschijn leek de voorbije maanden."

Dortmund
Naast het medische leed van onze landgenoot ging Schalke zaterdag ook kopje onder in de Bundesliga en verzuimde op die manier de leidersplaats te grijpen. "Tja, op papier hadden we de zwaarste verplaatsing, maar wat een zaak hadden we kunnen doen. Die eerste plaats lag echt voor het grijpen na de nederlagen van Bayern München en Bayer Leverkusen. Nu komt Dortmund aanpikken. Dat wordt trouwens onze volgende opdracht. Een derby, waar ze hier al wekenlang naar uitkijken. In Dortmund gingen we met 0-4 winnen en ook kegelden we hen uit de Duitse beker. Het hoeft nauwelijks gezegd dat er zaterdag vuurwerk te verwachten valt in het Parkstadion. Drie keer winst tegen Dortmund staat hier gelijk met een landstitel."

.

Nu in het nieuws