FA Cup: Arsenal schakelt bekerhouder Chelsea uit

LONDEN -

Arsenal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De Gunners rekenden zondagmiddag af met bekerhouder Chelsea (3-1). Arsenal nam na de rust door een strafschop van Henry de leiding. De Nederlandse voetballer Jerrel Hasselbaink tekende voor de gelijkmaker. In de slotfase waren twee treffers van de Franse invaller Wiltord Chelsea te machtig.

Het duel was hoogst onvriendelijk te noemen. Kort voor de rust ontvingen 5 spelers een gele kaart in 3 minuten. Daarvoor hadden Dennis Wise (Chelsea) en Pires (Arsenal) het met elkaar aan de stok gehad.

Jesper Gronkjaer speelde een hoofdrol bij de strafschop. De voormalige Ajacied liet Lauren binnen de lijnen vallen. Henry schoot voor Arsenal raak. De gelijkmaker van Hasselbaink maakte het duel weer spannend. Het was de eerste tegentreffer voor Arsenal sinds 13 januari.

Invaller Sylvain Wiltord besliste het duel. Hij reageerde na 74 minuten attent op een pass van verdediger Igor Stepanovs en maakte 2-1. De Franse aanvaller bepaalde 5 minuten voor het einde de stand op 3-1.

Nu in het nieuws