Duitse topclubs struikelen gezamenlijk

Schalke 04 is er zaterdag niet in geslaagd te profiteren van een misstap van Bayern München. De koploper in de Bundesliga verloor bij het laag geklasseerde Unterhaching (1-0), maar Schalke ging eveneens onderuit bij Werder Bremen met 2-1. Opmerkelijk genoeg verloor ook de nummer drie, Bayer Leverkusen, bij Hansa Rostock (2-1).

BR>

Vier dagen na de nipte 1-0 overwinning op Spartak Moskou in de Champions League blameerde Bayern München zich bij degradatiekandidaat en streekgenoot Unterhaching. Op basis van inzet won de thuisploeg met 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Spizak en maakte een einde aan een serie van vijf overwinningen op rij voor de landskampioen.

Schalke had in Bremen de koppositie kunnen heroveren, maar had geen moment uitzicht op de overwinning. In uitduels is de ploeg van trainer Stevens al langer niet zo succesvol. Bremen leidde na 26 minuten al met 2-0, dankzij een lob van de Peruaan Pizzaro en een afstandsschot van middenvelder Ernst. Schalke-spits Sand scoorde na ruim een uur tegen; het was zijn vijftiende treffer van het seizoen. Emile Mpenza speelde de hele partij, maar kon geen gelijkmaker aantekenen. Nico Van Kerckhoven moest in de 18e minuut vervangen worden met een scheurtje in de dij.

Ook Leverkusen, net als Schalke op twee punten achterstand van Bayern, verloor met 2-1. Kirsten bracht de titelpretendent op voorsprong. Agali, kort voor rust, en Baumgart gaven de score een geheel andere aanblik. De thuisploeg beëindigde het duel met tien man.