Zaal: "Gouden Schoen" voor Bachar (Berchem)

EDEGEM -

Karim Bachar (ZVC Berchem) is zaterdagavond in het Antwerpse Edegem tijdens de rust van de wedstrijd om de "Supercup" door de liga van de eersteklassers (LENF) uitgeroepen tot de "beste speler Futsal 2001".

BELGA

De 26-jarige Marokkaanse Belg haalde het in het jaarlijks referendum met ruim 100 punten voorsprong voor de Braziliaan Xaxu Lorenzetti (van landskampioen Action 21 Charleroi) en Muradif (Tarzan) Duric (JJ Brasschaat). Rudi Plompen (Ranst) - de winnaar 2000 - legde beslag op de 5de plaats.

Karim Berchar kreeg de "Gouden Schoen" omwille van zijn prestaties bij bekerwinnaar ZVC Berchem (de ploeg noemt nu ZVC Promocon Edegem). Hij was en is momenteel de centrale figuur in de nationale ploeg. Met zijn vroegere club eindigde hij bovendien in de play-offs als vice-kampioen. Hij ontving de trofee uit handen van senator Jean-Marie De Decker. Karim Bachar speelt nu bij de Anterpse hoofdklasseclub Transport Lauwers Ranst.

Als meest verdienstelijke scheidsrechter werd opnieuw international Perry Gautier (Oost-Vlaanderen) gehuldigd. Net als vorig seizoen haalde hij het voor Christian Hauben (Luik) en Patrick Willemarck (Antwerpen).

Nu in het nieuws