Spelersvakbond Sporta dagvaardt KRC Zuid-West

Print
BRUSSEL/HARELBEKE - De spelersvakbond Sporta daagt tweedeklasser KRC Zuid-West voor de rechtbank, dat heeft Marcel Van Mol, nationaal secretaris van Sporta, donderdag gezegd. Sporta doet dat in opdracht van een 15-tal spelers, die momenteel bij de tweedeklasser zijn aangesloten of die voorheen bij het vroegere RC Harelbeke voetbalden.
Het conflict tussen de spelers en de club sleept al enkele maanden aan. "We onderhandelen al maanden met de West-Vlaamse club, nu is de maat vol", zegt Van Mol. "Ondanks alle beloften wachten spelers en oud-spelers nog altijd op hun loon van de voorbije 4 maanden, binnenkort komt daar ook nog het loon van de maand augustus bij. Bovendien werden de bijdragen voor de groepsverzekering van de spelers al twee kwartalen niet betaald".

Drie weken geleden al liet Sporta, op verzoek van een tiental spelers, bezwarend beslag leggen op een deel van het transferbedrag dat Anderlecht aan KRC Zuid-West moest betalen voor de overgang van speler Ode Thompson. Een week daarvoor was de club al in gebreke gesteld.

Deze week voerde Marcel Van Mol besprekingen met de vroegere voorzitter van Harelbeke, Geert Sustronck. Sporta hoopte daarmee tot een minnelijke schikking te komen. Tevergeefs zo blijkt nu. "Eens te meer is gebleken dat de heer Sustronck zijn belofte, om de zaak voor woensdag in orde te brengen, niet nakomt", aldus Van Mol. "Bijgevolg bleef er voor Sporta geen andere keuze over dan de club te dagvaarden en te trachten via de rechtbank de achterstallige vergoedingen van de gedupeerde spelers te bekomen. Het initiatief daartoe is vandaag genomen".

Algemeen directeur van KRC Zuid-West, Enver Alisic, heeft de problemen altijd geminimaliseerd. Alisic vroeg de spelers geduld te oefenen en hekelde de werkwijze van Sporta. Alisic dreigde er een maand geleden zelfs mee de zaak aan te kaarten bij de UEFA. Vandaag was bij KRC Zuid-West niemand bereikbaar voor commentaar.

.

Nu in het nieuws