Berry Hoedemakers wint in Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN -

De Nederlander Berry Hoedemakers (Team Cologne) heeft de 84ste Stadsprijs van Geraardsbergen (1.5) gewonnen. In een spurt met vier hield hij Hans De Clercq, Danny Baeyens en Geoffrey Demeyere achter zich. Voor Hoedemakers was het meteen zijn tweede zege van het seizoen.

BELGA

BR>

Al heel snel in de wedstrijd werd een kopgroep van 26 renners gevormd. Dat aantal werd in volle finale uiteindelijk gereduceerd naar vier. In de laatste kilometers trachtte Demeyere zijn medevluchters nog te verschalken, maar hij slaagde niet in zijn opzet. De Clercq koos het wiel van Hoedemakers maar wachtte te lang om op volle snelheid te komen en moest dan ook nipt het onderspit delven.

Tim de Peuter loopt schouderletsel op

Ongeveer halfkoers in de Stadsprijs te Geraardsbergen raakte Tim De Peuter (Kortrijk Groeningespurters) betrokken in een valpartij. De renner werd met een schouderletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bert Roesems toch fit voor GP Eddy Merckx

Bert Roesems (Lansbouwkrediet-Colnago) maakte in Geraardsbergen, na zijn val voor de aanvang van de wedstrijd van vorige week te Zottegem, zijn wederoptreden.

"Ik ben al bijna volledig hersteld na mijn domme val in Zottegem", aldus Roesems. "Toen ik me daar naar de start begaf reed ik onoplettend op een paaltje. Nu ondervind ik niet teveel hinder meer. Enkel mijn rug en schouder doen nog wat pijn. Ik start vrijwel zeker in de GP Eddy Merckx. Voor de rest volgen nog wat eendagswedstrijden en dan wedstrijden als Parijs-Brussel. Voor volgend jaar heb ik nog geen contract op zak. Maar ik had reeds een goed gesprek met ploegleider Gerard Bulens zodat ik wellicht volgend seizoen ook nog bij Landbouwkrediet-Colnago rijd".

GERAARDSBERGEN (144 deelnemers):

1. Berry Hoedemakers (Ned - Team Cologne), de 178 km in 4u18'45"

2. Hans De Clercq z.t.

3. Danny Baeyens

4. Geoffrey Demeyere op 0'09"

5. Klaus Mutschler (Dui) 1'38"

6. Geert Omloop

7. Raymond Meijs (Ned)

8. Jakob Gram Nielsen (Den)

9. Lennie Kristensen (Den)

10. Jurgen Van De Walle 1'57"

11. Bryce Shapley (NZl) 3'08"

12. Julien Smink

13. Manu L'Hoir

14. Bert De Waele

15. Andrei Tcherviakov (Rus)

16. Ryan Cox (ZAf)

17. Christophe Detilloux

18. Danny Van Capellen

19. Geert Van Crombruggen

20. Frederik Penne 6'19"

21. Kristof Trouve 6'54"

22. Jean-Pierre Verstraeten 7'45"

23. Hans De Meester 8'25"

24. Ronny Assez

25. Rudolf Wentzel (ZAf)

26. Danny Pate (VSt)

27. Serge De Bilde