US Open: Clijsters op één been naar 3de ronde

Print
NEW YORK - Kim Clijsters heeft zich donderdag geplaatst voor de 3de ronde op de US Open. De Limburgse versloeg de Amerikaanse Allison Bradshaw in twee sets: 6-3 en 6-2. In de volgende ronde neemt Clijsters het op tegen de Slovaakse Henrieta Nagyova, het 25ste reekshoofd, die de Française Nathalie Dechy wipte.
Last van haar rechterdij leek Clijsters niet te hebben in het zonovergoten New York. Af en toe toonde ze een pijnlijke grimas op het gelaat, maar gelukkig voor de Breese was de oppositie niet van die aard, dat ze zich zorgen moest maken. Allison Bradshaw kwam zichtbaar enkele treedjes te kort om Clijsters te bedreigen. De Limburgse klom in beide sets heel vlot naar een 2-0 voorsprong, de Amerikaanse kon telkens terugkeren tot 2-2. Maar Clijsters kon elke set nog redelijk makkelijk - haast op routine - weglopen van de Californische.

Het was dan ook zaak de pijnlijke dij niet te overbelasten met de volgende opdrachten in het vooruitzicht. In de 3de ronde wacht Henrieta Nagyova, het 25ste reekshoofd. De Slovaakse had geen moeite met de Française Nathalie Dechy: 6-2 en 6-1. Als ook deze wedstrijd tot een goed einde wordt gebracht, moet Clijsters het wellicht opnemen tegen Elena Dementieva (Rus/11).

Setstanden: 6-3 en 6-2

Voornaamste vraag na de kwalificatie van Clijsters: hoe is het gesteld met de verrekking in haar rechterbovenbeen? "Valt wel mee", probeerde ze zo weinig mogelijk zorgen te laten blijken. "Tijdens de wedstrijd voelde ik een paar prikken, maar niet meer dan in mijn openingsmatch. Mijn been voelt wel stijf aan, maar dat is vooral omdat de tape klemt. Het is gewoon even afwachten hoe de spier zal reageren op deze wedstrijd. Vast staat wel dat ik zaterdag tegen Nagyova een hoger rendement zal moeten halen. Dat wordt mijn eerste test. Op Roland Garros was ze in de 1/8ste finales een behoorlijk taaie tegenstandster."

.

Nu in het nieuws