Seles neemt niet deel aan Masters in München

Print
De Amerikaanse Monica Seles neemt niet deel aan de Masters, dat dit jaar in München wordt gespeeld en begint op 29 oktober. Dit deelde Seles woensdag mee vanop de US Open in Flushing Meadows. De nummer acht van de wereld heeft namelijk nog altijd nare herinneringen aan Duitsland.
BR>
"Je mag nooit 'nooit' zeggen, maar het is niet voorzien dat ik naar München ga", verklaarde Seles, die niet staat te springen om terug te keren naar het land waar ze in april 1993 een messteek in de rug kreeg van een fanatieke supporter van Steffi Graf, Günther Parche. De Masters voor vrouwen, dat normaal in Madison Square Garden in New York wordt gespeeld, is voor de komende drie jaar verplaatst naar München.

Monica Seles zegt de gevolgen te aanvaarden van haar weigering om te spelen. "Ik weet dat ik veel punten zal verliezen. Ik zal een middel moeten vinden om dat te compenseren", legde Seles uit, die hoopt toch nog voordeel te trekken uit haar ingekorte seizoen. "Ik hoop het in mijn voordeel te doen uitdraaien. Op het einde van het jaar neem ik een rustperiode van twee maanden of meer, zodat ik mentaal en fysiek fris op de Australian Open kan aantreden."

.

Nu in het nieuws