Antwerps VLD-voorzitter haalt uit naar Dewinter

Volksvertegenwoordiger Ludo Van Campenhout, voorzitter van de VLD in Antwerpen en fractieleider voor zijn partij in de gemeenteraad, haalt zwaar uit naar Filip Dewinter van het Vlaams Blok.

BELGA

BR> Die heeft zondagmorgen, in het VRT-programma De Zevende Dag, een allusie gemaakt op een interne verdeeldheid binnen VLD-Antwerpen over het al dan niet doorbreken van het cordon sanitair. Maar Van Campenhout weerlegt deze aantijging met klem.

"Het cordon sanitair is en blijft voor mij ideologisch perfect verdedigbaar. Dat heb ik altijd gezegd en daar blijf ik bij", beklemtoont Van Campenhout. "Maar om het verschil te maken in deze stad, om het Vlaams Blok in Antwerpen terug te dringen, is meer nodig. Een goed bestuur, bijvoorbeeld. En ik heb goede hoop dat het ons gaat lukken. De VLD heeft, als enige democratische partij in Antwerpen, winst geboekt tijdens de voorbije verkiezingen. Wij hebben toen de afspraak gemaakt dat wij die winst zouden honoreren door onze stempel te drukken op het beleid in deze stad. En dat doen we ook."

Voorzitter Van Campenhout blijft erbij dat hij het cordon sanitair, waar nodig, altijd heeft verdedigd en dat er geen sprake is van 'een verscheurende interne verdeeldheid' binnen de VLD in Antwerpen. De vaststelling dat VB-fractieleider Dewinter het tegenovergestelde blijft beweren, noemt de VLD-voorzitter 'pure demagogie' en 'een platte en leugenachtige manier om een politiek concurrent het leven zuur te maken, zowel binnen als buiten de partij'. Wat de VLD-voorzitter afdoet als 'laakbaar'.

Nu in het nieuws