Ivic is opnieuw trainer van Olympique Marseille

Print
MARSEILLE - Tomislav Ivic ging donderdag akkoord met het voorstel om terug te keren als trainer van Olympique Marseille, nadat hij een maand geleden nog zelf opstapte. De Kroaat verliet Marseille nog voor het seizoensbegin wegens - naar eigen zeggen - persoonlijke en gezondheidsredenen. Maar hardnekkige persberichten beweren dat meningsverschillen met sportief directeur Bernard Tapie aan de basis lagen van zijn vroegtijdige aftocht.
Clubeigenaar Robert Louis-Dreyfus vloog donderdag in zijn privé-jet naar Kroatië om Ivic te overtuigen terug te keren naar l'OM. Volgens de Zuid-Franse club wordt de 68-jarige Ivic vrijdag op de trainingen van Marseille verwacht. Details over de duur van het nieuwe contract werden niet vrijgegeven.

Vorige week zette Tapie trainer José Anigo nog aan de deur na een verhitte ruzie over tactiek tijdens een trainingsessie. Tapie, een flamboyante zakenman en voormalig eigenaar van Olympique Marseille, keerde in april terug bij de club in een poging om de kansen van de ex-topclub te doen keren. Marseille eindigde vorig seizoen net boven de degradatieplaatsen en werd bijna in tweede klasse gedropt omwille van financiële problemen. Dit seizoen werden onder anderen Vedran Runje, Daniël Van Buyten, Joseph Yobo en onlangs nog Jurgen Cavens overgenomen van Standard. Voorlopig zonder veel succes, want Marseille staat na 5 speeldagen opnieuw op twee na laatste in de Franse competitie.

.

Nu in het nieuws