Hutchinson van Sunderland naar West Ham

Print
LONDEN - West Ham United brak donderdag haar clubrecord qua uitbetaalde transferbedragen. De Hammers hadden 325 miljoen frank (8 miljoen euro) veil voor Sunderland-middenvelder Don Hutchinson. De 30-jarige Schotse international keert dus terug naar de club die hij in 1996 had verlaten.
West Ham staat ook dicht bij een overeenkomst met de Tsjechische verdediger Tomas Repka van AC Fiorentina. De Italianen gaan naar eigen zeggen akkoord met een transfersom van 320 miljoen frank voor de Tsjechische international. "We hebben een overeenkomst bereikt met West Ham", vertelde Fiorentina-directeur Luciano Luna op de Britse televisie. "Nu moeten we enkel nog wachten tot de speler terugkeert van zijn interlandverplichtingen met Tsjechië om eens te horen wat hij zelf wil".

West Ham-manager Glenn Roeder zei alvast blij te zijn dat ze Glasgow Rangers hadden geklopt in het gevecht om de diensten van Hutchinson. De leeftijd van de Schot deed er volgens hem niet veel toe. "Ik ben van mening dat de meerderheid van de voetballers pieken vanaf hun 29ste jaar. Dus zie ik geen enkele reden waarom wij niet de beste drie, vier jaren van de carrière van Don Hutchinson mogen gebruiken. Hij kende eerder al een korte, maar succesvolle periode bij ons en scoort ongeveer éénmaal om de drie wedstrijden. Als hij dat hier de volgende drie of vier seizoenen nog steeds kan, kan hij voor ons niet meer stuk", aldus Roeder.
Nu in het nieuws