Tranfer Blanc naar Manchester United afgerond

Print
MANCHESTER - De Franse verdediger Laurent Blanc zag donderdag zijn (vrije) transfer van Inter Milaan naar Manchester United afgerond. Blanc tekende na het afleggen van een medische test een contract voor één seizoen bij de Engelse grootmacht. Zijn overgang moest vóór de deadline van vrijdag 31 augustus worden afgerond, wilde Man United de Fransman opstellen in de wedstrijden van de Champions League. De 35-jarige Blanc, die in 1998 nog wereldkampioen werd met Frankrijk, geldt als vervanger van Jaap Stam. De Nederlander 'moest' maandag naar Lazio Roma verkassen in opdracht van een boze manager Alex Ferguson.
Bij Manchester United vindt Blanc alvast zijn landgenoot en goede vriend Fabien Barthez terug. De fotografen wachten wellicht nu al op een nieuwe kus op de kale knikker van de United-doelman. Tijdens een persconferentie op Old Trafford zei Laurent Blanc dat Barthez een belangrijke, maar geen beslissende rol speelde in zijn transfer naar Manchester. "Het is leuk, maar puur toeval dat Fabien en ik vrienden zijn. Het is belangrijker om goed samen te kunnen werken met het hele team", aldus Blanc.

Alex Ferguson zei dat hij Blanc al naar Old Trafford wilde halen, toen de Fransman nog bij Auxerre, Barcelona en Inter speelde. "Dit is wellicht al de vierde keer dat we hem probeerden binnen te halen. Ik heb het in het verleden al geprobeerd, ook vorig seizoen nog, maar het was steeds een slecht moment. We zijn nu erg opgelucht dat hij bij ons heeft getekend", beweerde Ferguson.

Ferguson wilde niet weten van opmerkingen dat Blanc te oud was. Volgens de manager van de Mancunians waren Steve Bruce (35) en Bryan Robson (36) op hun leeftijd ook belangrijke spelers voor Manchester United. "De mensen blijven zich maar blindstaren op een leeftijd. De carrière van spelers die zich goed verzorgen, duurt meestal langer dan iedereen denkt. Laurent Blanc is zo iemand", aldus Ferguson. Volgens Sir Alex is Blanc bovendien nog een goed voorbeeld voor jongere verdedigers zoals Gary en Phil Neville en Wes Brown. "Hij heeft de goede eigenschap van erg complementair te zijn met de verdedigers die we al in huis hebben. De ervaring van Laurent zal van vitaal belang zijn voor hen", besloot Ferguson.
Nu in het nieuws