Uitbreiding gemeentehuis Olen

Print
Het Olense schepencollege heeft een optie genomen op de vier woningen achter het huidige gemeentehuis. Daardoor is een flinke uitbreiding mogelijk en zouden alle gemeentelijke diensten onder hetzelfde dak kunnen blijven.
De familie Vercammen bezit vier kleine woningen in de Tramstraat. Die grenzen allemaal tegen de achterzijde van het gemeentehuis. De woningen staan te koop. Voor het Olense gemeentehuis zijn de huizen een ideale uitbreidingsmogelijkheid.
De gemeentelijke administratie kampt al langer met plaatsgebrek. Eerder had het schepencollege onderzocht om op de huidige achterbouw een verdieping op te trekken, maar dat bleek stedenbouwkundig niet mogelijk. "We hebben inderdaad een optie op de vier woningen genomen", geeft burgemeester Gust Gebruers (CVP) toe. "Ook op een deel van de tuin van de naastgelegen bakkerij Van Springel. Maar allemaal onder voorbehoud. We moeten nog grondig onderzoeken of er een aansluitende bouw op het gemeentehuis mogelijk is. Er loopt nog een servitudeweg tussen het gemeentehuis en de woningen. Pas als we definitieve zekerheid over de toekomstmogelijkheden hebben, kunnen we met de aankoop doorgaan."

.

Nu in het nieuws