Gouverneur Paulus wil betere brandvoorziening

Print
Gouverneur Camille Paulus van de provincie Antwerpen, die sinds zondagmorgen de brandbestrijding op de bedrijfsterreinen van de brandstoffenopslagplaats Van Raak in Ravels heeft geleid, heeft ook de eerste conclusies getrokken uit de ramp. De gouverneur eist dat alle bedrijfsterreinen in de provincie worden uitgerust met efficiënte brandvoorzieningen.
De gouverneur reageert daarmee op het manifest gebrek aan water dat is vastgesteld onmiddellijk na het uitbreken van de brand zaterdagavond omstreeks 18.00 uur. Daardoor heeft het ook meer dan tien uur geduurd vooraleer het vuur onder controle was. Want voor het aanvoeren van de nodige voorraad water diende een meer dan acht kilometer lange leiding aangelegd tussen het industriepark van Weelde en het kanaal Dessel-Schoten.
De gouverneur gaat de nodige afspraken maken met de betrokken gemeentebesturen en de brandweercommandanten om een herhaling van dit soort technische problemen te voorkomen. Een positieve evaluatie krijgt de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Bij de brand in Ravels zijn ook de Nederlandse korpsen van Breda, Tilburg en Baarle Nassau ingezet.
Gouverneur Paulus van Antwerpen had eerder deze week een akkoord bereikt met de Nederlandse provincie Noord-Brabant voor het instellen van een gezamenlijke commissie om de grensoverschrijdende samenwerking bij de bestrijding van rampen te versoepelen.

.

Nu in het nieuws