Maier hoopt binnenkort ski's weer aan te binden

Print
WENEN - De Oostenrijkse kampioen alpijns skiën, Hermann Maier, hoopt binnenkort zijn ski's weer aan te binden, zo bericht het weekblad 'Oostenrijks Nieuws'. "Indien mijn blessure goed heelt, pak ik binnenkort mijn ski's weer uit", verklaarde de dubbele olympische kampioen aan trainer Andi Evers, die hem een bezoek bracht in het hospitaal van Salzburg.
'Herminator' kan zich niet indenken dat het motorongeval van vrijdag het einde van zijn carrière zou betekenen. Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag, toen Maier nabij Radstadt in botsing kwam met een voertuig. "Zo kan ik niet stoppen. Ik had me het einde van mijn carrière anders voorgesteld".

De geneesheren temperen evenwel het enthousiasme van de kampioen. Dr Alois Karlbauer beweerde donderdag dat de open beenbreuk die Maier opliep een "zeer ernstige blessure" is. "Het forceren van een sportieve terugkeer zou wel eens in het nadeel van zijn genezing kunnen spelen".

Toni Giger, de hoofdtrainer van het Oostenrijkse mannenteam alpijns skiën, meent dat het nog twee weken zal duren vooraleer men kan weten of Maier nog ooit zal skiën. De geneesheren hebben niettemin geruststellende berichten vrijgegeven over de gezondheidstoestand van Maier. De wonde heeft zich helemaal gesloten, beweerde dr Arthur Trost, die de kampioen heeft geopereerd. Hij vreesde eerst het been te moeten amputeren vanwege een mogelijke infectie, maar dat bleek gelukkig niet nodig.

.

Nu in het nieuws