Belgische pater vermoord in Congo

Print
In Congo is dinsdag de Belgische pater Emile Jouret vermoord. Blijkbaar ging het om een roofmoord. De man is in zijn woning in het Congolese Kikwit om het leven gebracht. Dat heeft de Jezuïetenorde in België bevestigd.
Pater Jouret, lid van de Jezuïetenorde, werkte in de technische middelbare school van Kikwit. Hij was er bevoegd voor de materiële gang van zaken, onder meer de bevoorrading. Pater Jouret verbleef op de benedenverdieping. De andere paters hebben hun kamer op de eerste verdieping. Naast Jouret verblijft nog een Belgische Jezuiet in de technische school van Kikwit. In totaal werken er 10 paters.

Zijn lichaam werd dinsdagochtend omstreeks 06.00 uur gevonden. Hij werd de vorige avond of nacht vermoord met vier à vijf messteken in de keel. Waarschijnlijk zochten de moordenaars om geld. De Congolese politie onderzoekt de zaak.
Emile Jouret was 83 jaar oud en afkomstig uit het Waalse Lessines (Lessen). Hij was al sinds 1951 als Jezuïet in de missies in Congo. Hij zal in Congo worden begraven.
Nu in het nieuws