6 Kinderen gewond bij ongeval op E314

Print
Op de E314 in Lummen vlak voor het Klaverblad is rond 15.30 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd. Bij het ongeval raakten 6 kinderen lichtgewond.
Een autocar merkte ter hoogte van de brug over het Albertkanaal, vlak voor het klaverblad in Lummen, plots een file op maar slaagde er niet meer in zijn voertuig tot stilstand te brengen. De bus reed in op een auto die in de vangrails gedrumd werd. Enkele ogenblikken later kon ook een Franse trucker de file niet meer ontwijken en botste die met zijn mastodont tegen de autobus.
In de bus zaten kinderen van de kinderopvang van de gemeente Holsbeek. Zij kwamen van een uitstap in Kelchterhoef (Houthalen) en waren op weg naar huis. Een zestal kinderen en de buschauffeur werd lichtgewond door rondvliegende glasscherven. Ze kregen ter plaatse de nodige verzorging. Allen konden na verzorging met een vervangbus terug huiswaarts keren. Het ongeval zorgde voor verkeershinder, omdat de rechterrijstrook versperd was. Rond 18 uur stond er op de E314 in de richting van Leuven een file van 9 kilometer. Een half uur later was de weg terug vrijgemaakt

.

Nu in het nieuws