Verheyen start met De Alias

Print
Dinsdag is het zover. Iets minder dan één jaar na de succesvolle lancering van Team Spirit start Jan Verheyen met de opnames van "de Alias", een bloedstollende Vlaamse thriller. "De Alias" vertelt het verhaal van twee vriendinnen, Eva en Patti, die er tijdens een uitstapje in Gent toevallig getuige van zijn hoe een jonge vrouw uit een raam valt en te pletter stort op het voetpad. Meer zelfs : Eva heeft het hele incident gefilmd met haar videocamera.
BR>
Op weg naar het station worden ze aangeklampt door een knappe, charmante jongeman, Dieter. Ze gaan samen iets drinken en Eva voelt zich erg aangetrokken tot de man. Maar Eva heeft een vriend - enfin : het gaat wel niet goed, maar ze aarzelt toch om zich in de armen van deze perfect stranger te gooien - en na een intieme, toffe nacht nemen ze afscheid zonder dat er iets gebeurd is.

Een paar dagen later duikt Dieter plots op in haar dorp. Haar vriend Mark is begrijpelijkerwijze niet opgezet met deze concurrent, maar ook Patti ruikt nu onraad. Dieter is immers ook érg geïnteresseerd in de videotape van het incident. Zou het misschien kunnen dat hij er iets mee te maken heeft ? En dat de val misschien géén ongeval was ?

Net zoals vorig jaar met "Team Spirit" bestaat de cast uit een combinatie van bekend en minder bekend Vlaams talent. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Hunaerts en Hilde De Baerdemaker, een jonge theateractrice die haar filmdebuut maakt. Daarnaast wordt de cast aangevuld met Veerle Dobbelaere, Hilde Van Mieghem, Werner de Smedt, Pol Goossen, Ilse van Hoecke, Michaël Pas, Tom de Hoog, Alain Van Goethem, Ron Cornet, Veerle Baetens, Kris Cuppens, Rudy Morren, Mathias Coppens, Peter Thyssen, Els Van Peborgh, Tuur De Weert en Karel Vingerhoets.

"De Alias" zal in België verdeeld worden door Kinepolis Film Distributie. De release is voorzien voor 6 februari 2002. De film wordt geproduceerd door Another Another Dimension of an Idea i.s.m. de Vlaamse Gemeenschap, Kinepolis, RCV, de V.M.M. en Canal+. De opnames van "de Alias" verlopen van 4 september tot en met 22 oktober. Afwisselend zal o.m. in Gent, Nieuwpoort, Hotton en Herzele gefilmd worden.

.

Nu in het nieuws