Fotograaf Luc Daelemans geselecteerd voor Festival Perpignan

Print
De Limburgse fotograaf Luc Daelemans, tevens hoofd van de fotoredactie van Het Belang van Limburg, is met zijn reeks foto's over de Special Olympics in Hasselt (mei 2001) geselecteerd voor het 13de 'Festival International du photojournalisme'.
BR>
Enkele foto's uit de reeks van Luc Daelemans:Het festival, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Visa pour l'image, tovert het Franse stadje Perpignan twee weken lang om tot een grote fotostad. Een selectie van de beste persfotografen uit de hele wereld tonen er samen meer dan 50.000 foto's en dingen er mee naar Les Visa d'Or, een reeks prijzen in diverse categorieën (kranten, tijdschriften, de beste jonge fotograaf, ....).
Aparte expo's zijn gewijd aan vorige winnaars van Les Visa d' Or, het werk van o.a. de bekende Magnum-fotografen Wayne Miller en Bruce Gilden en Chris Johns en Pablo Corral Vega van National Geographic.
De beklijvende fotoreeks van Luc Daelemans is te zien in de tentoonstelling 'Presse Quotidienne' en komt ook in aanmerking voor de de desbetreffende Visa d'Or.

'Festival International du photojournalisme', van 1 tot 16/09 in Perpignan.
Voor meer info surf naar www.visapourlimage.com of bel het nummer 0033 468/66.18.00.

.

Nu in het nieuws