Swedish Match blijft bij sluiting Overpelt

De directie van sigarenfabrikant Swedish Match, met vestigingen in Houthalen en Overpelt, is donderdag niet van haar standpunt afgeweken omtrent de geplande sluiting van de vestiging in Overpelt tegen het einde van dit jaar. Dat heeft vakbondsafgevaardigde Valère Put van ACV Voeding en Diensten laten weten na afloop van de onderhandelingen tussen directie en vakbonden.

BELGA

BR>

De vakbonden eisten dat de fabriek in Overpelt open zou blijven en dat de 25 machines van het machinepark in Houthalen niet naar Indonesië worden overgeheveld. De directie engageerde zich op dit vlak om de machines in Houthalen te houden, maar wil de labelafdeling van de sigaren wel overhevelen. Volgens Put zullen hierdoor in die afdeling in plaats van 30 slechts een achttal personeelsleden aan het werk kunnen blijven.

De directie liet tijdens de onderhandelingen met de vakbonden ook weten dat er in Overpelt in de toekomst alleszins geen sigarenactiviteiten meer zullen plaatsvinden, maar dat dat niet uitsluit dat er wel nog andere activiteiten kunnen georganiseerd worden. Hierdoor zouden alvast een aantal personeelsleden in de Overpeltse fabriek aan de slag kunnen blijven. De directie werkte in het kader hiervan een sociaal plan uit. Dat wordt vrijdagmorgen aan de werknemers voorgelegd.

Nu in het nieuws