Kyocera wil 10.000 banen schrappen

Print
Het Japanse technolgieconcern Kyocera wil dit jaar nog 10.000 van de 51.000 banen schrappen. De ontslagen vallen enkel in de buitenlandse vestigingen van 's werelds grootste producent van keramische componenten voor chips, aldus Kyocera donderdag. Vooral activiteiten in de Verenigde Staten zijn het slachtoffer. In Californië heeft Kyocera grote vestigingen, onder meer een voor de fabricage van mobiele telefoons.
BR>
In België is er tot nu toe geen sprake van afdankingen, zegt René Swinnen van Kyocera Mita België. De ontslagen vallen vooral bij de productie-afdelingen van gsm's en elektronische componenten. Kyocera Mita België houdt zich echter bezig met laserprinters en kopieermachines, verduidelijkt Swinnen. Bij de Belgische vestiging werken ongeveer 22 mensen.

Kyocera is niet het enige Japanse concern dat besloten heeft sterkt in de activiteiten te snijden. Eerder deze week maakte elektronicaconcern Toshiba al een grootscheepse reorganisatie bekend, waarbij 18.800 werknemers hun baan verliezen. Computer- en chipfabrikant Fujitsu wil zich ontdoen van 16.400 arbeidsplaatsen.

Kyocera is in 1959 opgericht als toeleverancier van de chipindustrie. De keramische componenten zorgen ervoor dat chips niet te warm worden. Gaandeweg is Kyocera zich ook gaan richten op de productie van zonnepanelen, kopieermachines, laserprinters en camera's.

.

Nu in het nieuws