213 banen weg bij Alcatel

Print
Bij de Belgische afdelingen van de telecomgigant Alactel staan in een eerste fase 213 banen op de tocht. Een honderdtal onder hen kan op brugpensioen, voor de 113 anderen wordt met de vakbonden gezocht naar een oplossing.
BR>
Van de meer dan 200 banen moeten er 120 in Geel verdwijnen. "Dat is enerzijds het gevolg van de optimalisering van de productie, waarbij in de fabriek in Geel in de toekomst enkel nog breedbandacces-producten worden gemaakt", aldus woordvoerster Tru Lefevre.

De productie van zogenaamde S12-schakelaars zal overgeheveld worden naar de Alcatel-fabriek in Duitsland en de productie van ADSL-racks (kasten bij operatoren, nvdr.) gaat naar Hoboken. "Anderzijds ligt ook de technologische evolutie, waarbij met steeds minder mensen dezelfde productie wordt geleverd, aan de basis van het banenoverschot", aldus Lefevre. Het nieuws komt niet onverwacht. De telecomgigant kondigde eind juni al aan dat wereldwijd 16.000 vaste banen moeten verdwijnen, voor 4.000 anderen wordt binnen het bedrijf zelf een oplossing gezocht. In België werkt 6.800 man bij Alcatel.

De 213 afvloeiingen waarvan donderdag sprake, houden echter nog geen rekening met de componentendivisie die Alcatel wil verkopen. "Over de componentenafdelingen van Gent en Hoboken, samen goed vor 600 werknemers, is nog geen beslissing genomen", aldus de woordvoerster. Alcatel boekte het tweede kwartaal van dit jaar negatieve resultaten, meteen goed voor een recordverlies van 3,1 miljard euro.
Nu in het nieuws