120 banen weg bij Ubizen

Print
BIJNENSInternetbeveiligingsbedrijf Ubizen gaat 120 banen schrappen. De maatregel kadert in een besparingsplan dat het bedrijf vanochtend bekend maakte. In totaal werken bij Ubizen 620 personeelsleden. Aanleiding voor de herstructureringen is het nettoverlies van 383 miljoen frank dat Ubizen leed tijdens het derde kwartaal. De omzet van het bedrijf daalde met (1 miljard frank.
BR>
Het herstructureringsprogramma moet het bedrijf toelaten om 181,5 miljoen frank te besparen. Daarvoor worden OnlineGuardian, dat computerwerken die verbonden zijn met het internet beschermt tegen fraude en hackers, en MultiSecure, dat elektronische transacties beveiligt, onder de naam OnlineGuardian samengesmolten. Dat moet 40 miljoen frank opleveren per kwartaal.

In een mededeling zegt afgevaardigd bestuurder Stijn Bijnens: "We zullen onze technologische voorsprong behouden en de intellectuele kennis die we in de loop der jaren hebben opgebouwd behouden. De herstructureringen moeten toelaten om tegen eind december 2001 opnieuw positieve Ebitda-cijfers te behalen".
Nu in het nieuws