Israëlisch leger trekt zich terug uit Beit Jalla

Print
Het Israëlische leger heeft zich donderdagochtend voor zonsopgang teruggetrokken uit Beit Jalla, twee dagen nadat troepen en tanks de Palestijnse plaats waren binnengevallen in antwoord op de voortdurende Palestijnse beschietingen op de nabijgelegen joodse wijk Gilo in Jeruzalem.
Volgens ooggetuigen verlieten de troepen Beit Jalla rond 05.00 uur, nadat sinds middernacht geen schoten meer waren gelost in de richting van Gilo. De Israëlische radio meldde dat de tanks en troepen wel in de buurt zullen blijven om in te kunnen grijpen zodra de Palestijnen weer beginnen te schieten.
De terugtrekking uit Beit Jalla volgde na middernachtelijk overleg tussen premier Ariel Sharon, minister van buitenlandse zaken Shimon Peres, minister van defensie Binyamin Ben-Eliezer en enkele andere leden van het kernkabinet.
In Hebron op de Westelijke Jordaanoever kwam het donderdag echter opnieuw tot gevechten na de begrafenis van een lid van Force 17, de elite-eenheid van Arafat. Een 50-jarige Palestijnse arts kwam daarbij om het leven toen hij probeerde zijn auto te bereiken. Het Israëlische leger ontkende de bewering van de Palestijnen dat een Israëlische tank het Palestijnse deel van de stad was binnengegaan.
In het noorden van de Westelijke Jordaanoever werd bij een gevecht tussen het leger en Palestijnen nog een Palestijn gedood en raakten er negen gewond. In het Palestijnse Naalin werd een Israëliër in een restaurant in het hoofd geschoten.

.

Nu in het nieuws