Rodney King gearresteerd onder kennelijke invloed

Rodney King, wiens mishandeling door de politie leidde tot gewelddadige rellen in Los Angeles in 1992, is dinsdag onder kennelijke invloed van psychedelische drugs aangehouden in een motel in Californië.

APNED

BR>

King had aan de balie van het motel een verhaal opgehangen dat zijn auto was gestolen, maar maakte een dermate verwarde indruk dat personeel de politie had gebeld. Die bracht hem voor onderzoek naar een ziekenhuis, waarna proces-verbaal werd opgemaakt en King werd heengezonden.

De aanhouding en mishandeling van King, die zwart is, door vier blanke agenten werd in 1991 gefilmd en later op televisie uitgezonden. In Los Angeles braken hevige rellen uit toen de agenten in 1992 door een Californische rechtbank werden vrijgesproken. Later kreeg King 3,8 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen in een civiele zaak die hij tegen de stad Los Angeles had aangespannen.

In de afgelopen tien jaar is King nog met de politie in aanraking geweest wegens met rijden onder invloed, doorrijden na een ongeluk en huiselijk geweld.

Vastgoed

Jobs in de regio