Film Olivetti 82 maakt indruk

Print
OLIVETTINa de theatermonoloog en het boek van Eriek Verpale is er nu ook de filmversie van 'Olivetti 82'. Gisteren werd in het Brusselse Kinepolis-complex dit regiedebuut van Rudi Van den Bossche voor het eerst aan enkele mensen van de pers voorgesteld. De stilte na de voorstelling was veel betekenend.
BR>
'Olivetti 82' is een bijzonder donkere psychologische thriller over een man, een schitterende Dirk Roofthooft, die door twee politiemannen wordt ondervraagd over een misdaad. Terwijl de verdachte zijn verleden op een Olivetti-schrijfmachine uit de doeken doet, ontdekt de kijker samen met de speurders stap voor stap hoe een traumatisch verleden een mens zo kan verzieken dat hij de ultieme misdaad begaat... Of was het geen misdaad ? ‘Olivetti 82' beklijft door het verhaal, maar het zijn vooral de vertolkingen die je ademloos doen toekijken. Roofthooft, Hilde Heijnen, Ingrid de Vos en de rest van de cast leveren stevig acteerwerk.

Happy word je niet van deze prent die in het Dutroux-tijdperk niet onopgemerkt zal voorbij gaan. Maar dit is een film met stevig uitgewerkte karakters en een zinnig onderwerp. Voor regisseur Rudi Van den Bossche is alvast een jeugddroom werkelijkheid geworden: «Ik wilde altijd iets maken zoals mijn favoriete films. Ik zag 'Garde à Vue' van Claude Miller en vond die prent over een verdachte die ondervraagd wordt door een politieman fantastisch. Daarna zag ik het verwante 'Olivetti 82' op de planken en wist dat ik mijn project gevonden had. En zo is de bal aan het rollen gegaan.» Deze Vlaams-Nederlandse coproductie‘Olivetti 82' zal worden voorgesteld op het Filmfestival van Gent en dat van Utrecht. In november komt de film in de gewone bioscopen.
Nu in het nieuws