Antwerps poppentheater speelt in Brussel

'De Poesje van Sint Andries', het Antwerpse poppentheater van Guy Van de Casteele, gaat op 24 februari van start met een nieuw stuk. 'De Duivel met de Drie Staarten' wordt dagelijks om 14.30u getoond in het Brusselse Kramieke Poppemie Theater.

BELGA

"In de krokusvakantie mag ik tien dagen optreden in Brussel met mijn Poesjenellentheater, als gastspeler", vertelt Van de Casteele. "Dat gebeurt in het Nederlands, wat uitzonderlijk is. Normaal spreken de Poesjenellen hun eigen taal, het Antwerps dialect. Die tien dagen in Brussel zijn een buitenkans: totnogtoe was er geen Nederlandstalig poppentheater voor de Brusselse kinderen. Ook voor mij is deze samenwerking leerzaam, want het Kramieke Poppemie Theater omvat een poppenmuseum annex poppenkliniek én een theater met genoeg plaats voor schoolvoorstellingen. Kortom, een ideale entourage."

Na elf jaar poppenspel in Tenerife, keerden De Poesje van Sint Andries op 7 december 2000 terug naar Antwerpen. 'De Duivel met de Drie Staarten' werd al gedurende 5 jaar gespeeld in het Spaans. Elke vrijdag in maart speelt het theater boven Het Groene Paard, op de hoek van de Waalse Kaai en de Luikstraat. Omdat daar slechts 35 toeschouwers binnen kunnen, zijn ook voorstellingen op verplaatsing te bestellen. Zo komt het theater naar wens spelen bij mensen thuis, op café, enzovoort. In die gevallen kunnen de voorstellingen ook worden 'gepersonaliseerd': ze 'kennen' dan de mensen bij wie ze optreden.

Tussen 1984 en 1989 had het poppentheater 'De Poesje van Sint Andries' een grote locatie ter beschikking in de Antwerpse Sint-Andriesbuurt, waar ook schoolvoorstellingen gegeven konden worden.

Meer info over De Poesje van Sint Andries: Guy Van de Casteele, 0478/503 196.