Nieuw boek van Deflo nu al op internet

De website www.boekenbank.be heeft 7 hoofdstukken van de nieuwe thriller 'Lokaas' van auteur Luc Deflo op het internet gezet. Opmerkelijk, want Deflo's derde boek ligt zelfs nog niet in de boekenwinkel. Met acties als deze wil vzw Boekenbank de interesse van lezend Vlaanderen te pakken krijgen.

BELGA

"Het is niet de eerste keer dat de Boekenbank een stunt uithaalt", vertelt Jef Maes van vzw Boekenbank. "Nu hebben we al zowat een derde van de nieuwe Deflo op onze site staan. Maar we hebben eerder al voorproefjes van ander literair werk gegeven, jeugdliteratuur, poëzie, enzovoort. Daar zaten ook schrijvers met grote namen tussen, zoals Bob Mendes en Geert Van Istendael." "De Boekenbank biedt nu al uitgebreid interactieve info over diverse boeken", licht Maes voorts toe. "En die info is enerzijds gericht naar mensen uit het boekenvak, anderzijds naar de Vlaamse lezer. We zijn volop bezig met de site verder uit te bouwen. Onze bedoeling is tegen september 2001 - met de steun van het ministerie van Cultuur - een overkoepelende website voor heel Vlaanderen te bouwen, met onder meer links naar verschillende bibliotheken.

De vzw Boekenbank is gehuisvest aan de Hof ter Schriecklaan 17 in Berchem. De Boekenbank werkt samen met het Huis van het Boek, beide een initiatief van de Vereniging ter Bevordering van het Vlaamse Boekenwezen.

'Lokaas' is een thriller van Luc Deflo. Het boek behandelt de problematiek tussen migrantenjongeren en extremisten in de Brusselse gemeente Molenbeek.