Wereldbeker Slalom: Bourgeat wint

Pierrick Bourgeat heeft zaterdag in het Japanse Shigakogen de Wereldbekerwedstrijd in de slalom gewonnen. Het was de beloning na een seizoen waarin de Fransman vooral leerde terug te knokken. De zoete smaak van de overwinning proefde Bourgeat voor het laatst twee jaar geleden, toen hij in Park City de snelste was bij de slalom.

BELGA

Daarna brak een tijd van blessures aan en skiede Bourgeat in de schaduw van de toppers. "Ik heb lang getwijfeld of het me zou lukken terug te komen, maar een zomer van hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen", constateerde de Fransman zaterdag tevreden.

Bourgeat sloeg zijn slag in de tweede manche, nadat hij in het eerste deel slechts een negende positie in het tussenklassement innam. "Ik kon nog slechts hopen op een plaats bij de eerste vijf", zei Bourgeat. De weersomstandigheden boden de helpende hand. Het zonnige weer verzachtte de piste en verkleinde de kansen van de snelsten uit de eerste manche. De Oostenrijker Raich werd daarvan het belangrijkste slachtoffer en viel terug van de eerste naar de derde stek. Zijn landgenoot Schilchegger eindigde als tweede.