Erwin Vervecken wint GvA-trofee

OOSTMALLE -

Bart Wellens was de grote winnaar van het extra weekendje veldrijden, dat volgde op de officiële internationale seizoensafsluiter in Harnes. Wellens won zowel zaterdag in Eeklo als zondag in Malle, waar Erwin Vervecken dankzij een tweede plaats de eindzege in de GvA-trofee op zak stak.

HbvL/GvA

BR>

Wellens liet iedereen duidelijk merken hoeveel deugd deze zege op de slotdag van het seizoen hem wel deed. «Ik sluit af met een drie op drie en word in extremis samen met Vervecken zelfs zegekoning. Dat doet me plezier, ja. Alleen heb ik wel tegelijkertijd een slecht gevoel over dat voor mij desastreus verlopen WK. Het mag toch wel duidelijk zijn dat de conditie ook toen schitterend was. Maar die kou daar heeft me echt genekt. Ik zou er veel geld voor over hebben om te zien waar ik was uitgekomen als de wedstrijd onder normale omstandigheden had kunnen plaatsvinden. Maar goed, dat is allemaal praat voor de vaak. De kans is voorbij maar ik vrees dat ik er de komende weken toch nog wel eens van ga wakker liggen.»

Erwin Vervecken, qua successen nochtans behoorlijk verwend dit seizoen, stráálde, seconden nadat hij na winnaar Bart Wellens over de verfstreep fietste. «Omdat die

GvA-Trofee

meer voor me betekent dan gewoon wat financieel gewin. Hier als eindwinnaar staan betekent dat je gedurende een heel seizoen toch een zeker niveau hebt gehaald, dat telt ook mee.»

Nu in het nieuws