Schumacher opent 'Michael Schumacher'-straat

KERPEN -

De Duitse wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher, opende maandag in zijn geboortestad Kerpen officieel de naar hem genoemde straat. Tijdens een ceremonie op het stadhuis onthulde hij samen met burgemeester Ralf Valkysers voor een 500-tal fans het naambordje.

AFP

BR>

Men kan nu in Kerpen via de 'Michael Schumacher-straat' rechtstreeks naar de race gaan. De straat leidt namelijk naar het cart-circuit van de familie Schumacher juist buiten de stad, waar hij zijn eerste sporen verdiende, vooraleer zijn succesvolle F1-carrière aan te vangen.

De drievoudige wereldkampioen sprak vanop het balkon de menigte toe: "Ik ben zeer fier, het doet mij iets om deze erkenning van mijn 'thuis' te krijgen. Het geeft me extra motivatie om te blijven winnen." Hoewel de Duitser resideert in Zwitserland beloofde hij regelmatig een pintje te komen drinken met zijn talrijke vrienden in Kerpen, stadje van 62.000 inwoners.

De Ferrari-piloot zal voor het eerst in competitie treden op vier maart wanneer de openingsproef van het F1-kampioenschap in Australië wordt gereden.