300 mensen op fakkeltocht Karel Van Noppen

Naar schatting 300 mensen hebben dinsdagavond deelgenomen aan de fakkeltocht ter herinnering aan de moord op veekeurder Karel Van Noppen in Wechelderzande. Die werd precies 6 jaar geleden vermoord.

BELGA

De deelnemers vertrokken aan de kerk van Wechelderzande en hielden halt aan het herdenkingspark op de plaats waar Van Noppen vermoord werd. Daar hield de Stichting dr. Karel Van Noppen een toespraak. "Zes jaar na de moord zitten wij nog met zeer veel vragen", zei woordvoerder Wim Peeters. "Was Albert Barrez de enige uitvoerder? Wat is de precieze rol van Germain Daenen? Weegt de bewijslast tegen Alex Vercauteren zwaar genoeg?"

De stichting was ook scherp voor een aantal advocaten die in het dossier werken. "Een aantal verdachten zal zich proberen met bloedgeld vrij te kopen. Gespecialiseerde advocaten die speuren naar procedurefouten moeten hun verantwoordelijkheid opnemen in plaats van zich met het bloedgeld te verrijken. Gerechtigheid zal pas geschied zijn als alle opdrachtgevers en alle uitvoerders zijn gestraft".

Voor de moord op Karel Van Noppen zitten momenteel vier verdachten in voorhechtenis. Ex-foorkramer Albert Barrez bevestigde dat hij op 20 februari 1995 de dodelijke schoten loste. Carl De Schutter leverde het moordwapen. Beide uitvoerders wezen veehandelaar Germain Daenen uit Munsterbilzen aan als hun opdrachtgever. Vleesbaron Alex Vercauteren uit Destelbergen zou de opdrachtgever zijn. De raadkamer in Turnhout verlengde eerder op de dag zijn aanhouding met een maand.