Nieuwe tik voor ICT-sector op Wall Street

Op de aandelenmarkten in de VS heeft de ICT-sector zich na het lange weekeinde niet weten te herstellen van de klappen van vrijdag. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq-index ging dinsdag zelfs nog een stuk verder omlaag met 106,86 punten (4,4 procent) tot 2318,52.

BELGA

De Dow-Jonesindex van overwegend traditionele fondsen deed het veel minder slecht met een verlies van 68,94 punten (0,64 procent) op een slot van 10.730,88. Maandag werd niet gehandeld wegens Presidents Day.

De Nasdaq zakte vrijdag met 5 procent. De grote boosdoener was toen het Canadese Nortel, dat zwaar tegenvallende resultaten en vooruitzichten moest bekopen met een koersval van 32 procent. Dinsdag ging er nog eens meer dan 5 procent van de koers af. Ook de andere grote verliezers van vrijdag zakten nog dieper in het moeras. Zo verloor JDS Uniphase 5 procent en Corning 9 procent. Computerfabrikant Hewlett-Packard, vrijdag al 9 procent lager, moest nog eens 8 procent inleveren. Dat drukte zwaar op de Dow-Jonesindex, net als een verlies van 8 procent voor Intel ondanks de aankondiging van flinke bezuinigingen door de chipsfabrikant.

Er was tegenwicht van onder meer Wal-Mart en Home Depot. De dinsdag gepubliceerde resultaten van de twee detailhandelsconcerns vielen niet tegen, en dat vinden beleggers op het moment al heel wat. De grootste stijgers in de Dow waren Boeing en Philip Morris met winsten van 3 procent.

Op de valutamarkt in New York stond de koers van de euro aan het eind van de handel op 0,9120 dollar.