Wereldkampioen 400m horden bij Dominicaanse president

Print
SANTO DOMINGO - Felix Sanchez, de eerste wereldkampioen uit de Dominicaanse Republiek dankzij zijn gouden medaille op de 400m horden in Edmonton, is maandag in de hoofdstad Santo Domingo feestelijk onthaald door honderden landgenoten. Later op de dag werd Sanchez ontvangen door de president van zijn land, Hipolito Mejia.
Sanchez droeg zijn zege op aan zijn vader die, beschuldigd van handel in verdovende middelen, een voorwaardelijke gevangenisstraf uitzit in de gevangenis van Najayo, op 32 km van de hoofdstad.

Dankzij een speciale toelating van de procureur-generaal van de Dominicaanse Republiek, mocht de vader van Sanchez aanwezig zijn op de receptie op het paleis. Daar bevond hij zich tussen verschillende grote politieke en sportieve persoonlijkheden - zoals de voorzitter van het Dominicaans Olympisch Comité, José Joaquin Puello, de voorzitter van de Dominicaanse Atletiekfederatie, Andrès Polemil en de minister van Sport, Cesar Cedano.

Sanchez, die op 30 augustus 24 wordt, won vrijdag in Edmonton de 400m horden in een zeer spannende finale, waarin hij de Italiaan Fabrizio Mori en de Japanner Dai Tamesue voorafging. Geboren in New York en gevormd in de Amerikaanse school, realiseerde de Dominicaan met 47.49 de beste wereldjaarprestatie.
MEEST RECENT