Drie Belgische boten naar WK Roeien Luzern

Print
BRUSSEL - Van zondag 19 tot en met zondag 25 augustus vinden op de Rotsee bij het Zwitserse Luzern de wereldkampioenschappen roeien plaats. Negenenveertig landen sturen 945 roeiers in 325 boten naar de WK. België wordt door 3 boten vertegenwoordigd.
Dirk Crois, de Belgische bondscoach, verwacht veel van Stijn Smulders en Björn Hendrickx, de twee toproeiers uit de Olympische dubbelvier, die in Sydney als 9de finishten. Smulders en Hendrickx proberen het dit seizoen in de dubbeltwee en willen in dat boottype naar Athene 2004. Alhoewel Smulders het toproeien dit seizoen combineerde met studies aan de hogeschool, slaagde het duo erin een 3de plaats weg te kapen in de ranking van de World Cup 2001. "Het lijkt wel wat euforisch om daaruit te besluiten dat een A-finaleplaats voor het grijpen ligt", blikt Dirk Crois vooruit. "De top-9 halen lijkt me realistischer en zou perfect passen in onze opbouw naar Athene 2004."

Ook ook voor de andere twee boten teams zweert Crois bij een rustige aanpak. "In de skiff kan Irja Ven de enorme progressie die ze de voorbije maanden maakte met een degelijke WK-prestatie, dat zou dan een halve finaleplaats zijn, in de verf zetten. Ook de lichte dubbeltwee mannen met Wouter Van Der Fraenen en Justin Gevaert kan zo'n resultaat neerzetten. Beide Bruggelingen sloten het WK voor -23 jarigen als 6de af."
MEEST RECENT