BarcoNet benoemt nieuwe directeur-generaal

Nick Fielibert wordt de nieuwe directeur-generaal van BarcoNet. Dat maakte het Belgische technologiebedrijf dinsdag in een mededeling bekend. Fielibert zal Vancoppernolle vervangen, die vanaf 1 maart een nieuwe functie opneemt binnen BarcoNet.

BELGA

Fielibert zal verantwoordelijk zijn voor marketing, ontwikkeling, verkoop en productie van alle productlijnen wereldwijd. De nieuwe directeur-generaal kan terugblikken op een lange carrière binnen BarcoNet. Na zijn studies burgerlijk ingenieur aan de RUG, startte hij zijn loopbaan in 1985 bij Barco in de Onderzoeks- en Ontwikkelingsafdeling van de groep. Hij deed ervaring op in verkoop en marketing zowel in het Verre Oosten als in de Verenigde Staten, waar hij tussen 1997 en 1998 de verkoopafdeling van het toenmalige Barco Communication Systems oprichtte. Recent was hij verantwoordelijk voor het productbeleid en de strategische uitbouw van alle productlijnen van BarcoNet.

BarcoNet is actief in oplossingen voor multimediadistributie in de markten van breedbandnetwerken en televisie-omroepbedrijven. Het bedrijf, afzonderlijk genoteerd op de beurs van Brussel, stelt momenteel meer dan 700 mensen tewerk.