Vlaams Blok dient klacht in tegen vakbonden

Print
Het Vlaams Blok dient klacht in bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer tegen de erkende vakbonden omdat die naar eigen zeggen op onwettige wijze gegevens - zoals de politieke overtuiging - bijhouden van hun leden. Sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen schrappen de drie erkende bonden hun leden die kandidaat waren op een lijst voor het Vlaams Blok, aldus Blok-voorzitter Frank Vanhecke.
BR>
De procedures die gevolgd worden voor de schrapping van de gewraakte leden is divers, zodat er een schending is van het recht van de verdediging, luidt het. Uitsluiting op basis van de politieke keuze is volgens het Blok tevens een rechtsmisbruik.

Ten slotte meent het Blok dat de vakbonden over bestanden beschikken waarop systematisch de politieke overtuiging en actviteiten van de leden wordt bijgehouden, minstens van de leden die bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen voor het Vlaams Blok kandidaat waren. De wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer verbiedt deze registratie, terwijl de betrokkenen hierover nooit werden ingelicht, klinkt het. Tegen het onwettig bijhouden van deze gegevens dient het Blok klacht in bij de Commissie voor Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer.
MEEST RECENT