Inbrekers slaan deur stuk in Nijlen

Inbrekers die een glazen deur stuksloegen hebben een ganse partij sigaretten gestolen uit De Vijfhoek aan de Bevelsesteenweg. Uitbater Jos Van de Pol was op dat ogenblik op dagelijkse krantenronde.

GPD

In de Vijfhoek kunnen klanten zowel voor kruideniersartikelen als voor kranten terecht. Jos Van de Pol stelde dinsdagochtend na zijn krantenronde vast dat er was ingebroken. De dieven verbrijzelden de glazen toegangsdeur van de zaak. Ze namen een partij losse pakjes sigaretten mee voor een waarde van enkele tienduizenden. Ook de inhoud van de kassa is verdwenen. Het is al de zesde inbraak in amper drie jaar tijd in De Vijfhoek. Vorige week werd er nog getracht in te breken. De dieven sloegen toen op de vlucht omdat het alarm afging.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben de dieven van de inbraak niets te maken met de inbraken die elders in de buurt op de Emblemsesteenweg in Kessel en in Ranst gebeurden. De speurders sluiten echter niet uit dat de inbraken van dinsdagnacht het werk zijn van één grote bende die zich in kleine groepjes heeft verdeeld.