Lijn 11 Antwerpen-Bergen weer op prioriteitenlijst

De uitbouw van de goederenlijn 11 tussen Antwerpen en Bergen op Zoom behoort sinds het overleg met Vogels terug tot de prioriteitenlijst van Durant. Dat bevestigt de woordvoerder van Durant dinsdag.

BELGA

De Nederlandse minister van verkeer Tineke Netelenbos had maandag in de Tweede Kamer laten weten dat het doortrekken van het Nederlandse deel van de lijn onzeker werd omdat Durant er geen prioriteit van maakte.

Durant had de goederenspoorlijn 11 niet opgenomen in de prioriteitenlijst in het kader van het nieuwe investeringsplan 2001-2010 voor de NMBS. Die lijn zou voor een betere verbinding moeten zorgen tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam omdat uit een studie blijkt dat de goederenstroom tussen beide havens de komende jaren erg zal toenemen. Eerst stond de lijn, een Vlaamse eis, niet op de prioriteitenlijst van Durant maar na overleg, dinsdag met Vogels, is de lijn er terug in opgenomen, aldus nog de woordvoerder.

Daarenboven vindt Durant het belangrijk dat er met de gewesten wordt overlegd, luidt het. Uiteraard moeten die prioriteiten nog de goedkeuring krijgen van de regering, besluit de woordvoerder. Netelenbos van haar kant antwoordde maandag in de Tweede Kamer dat de uitbouw van het Nederlands deel onzeker werd indien de Belgische overheid het doortrekken van de lijn niet weerhoudt. Ze wil nu wachten op een definitieve beslssing van de Belgische regering.